25 Şubat 2017 Cumartesi

Google Now Kartlar

google now kartlar

Google Now Kartlar özelliği sayesinde Google'a yüklediğimiz uygulama üzerinden haberleri okuyabilir, hava durumunu anlık olarak öğrenebilir, ev ve iş konumunuzu görebilirsiniz. Google Now Kartlar sayesinde Google'ın bütün servislerine hızlı bir erişim sağlamak mümkündür.

Google Now Kartlar Nasıl Kurulur?

google now kartlar nasıl kurulur

  • Öncelikle Google uygulamasını açalım.
  • Ardından "Başla" tuşuna basıp gerekli ayarlamaları yapmalım.
  • Daha sonra onaylayarak kullanıma hazır hale getirelim.

Google Now Kartlar Nasıl Kullanılır?

google now kartlar nasıl kullanılır

Google Now Kartlar özelliğini etkin hale getirdikten sonra Google uygulamasının sol üst köşesindeki üst üste 3 nokta olan alana tıkladığınızda "Ayarlar" sekmesini açabiliriz. Ve bu alanda istediğiniz şekilde düzenlemeler yapabilirsiniz.

İsterseniz bu alanda ev ve iş yerinizin bulunduğu konumu yazarak harita ve hava durumu durumlarından destek alabilirsiniz.

Aynı zamanda Android Auto desteğine sahip olan bir aracınız varsa bu uygulama sayesinde aracınızı en son park ettiğiniz yeri işaretleyebiliyor ve görebiliyorsunuz.

Evinizden işe giderken trafik ve yol durumuna göre ne kadar sürede varıldığını da hesaplayabilen Google Now Kartlar, size tahmini ettiği varış süresi üzerinden ne kadar erken çıkmanız gerektiğini söyleyebiliyor.

google now kartlar

Bu gibi özellikleri gerçekleştirebilmek için "Özelleştir" bölümünde bulunan "Yerler" sekmesinden adresler ekleyebilir, "Akışınızdakiler" kısmından ise istediğiniz ilgi alanlarınızı belirtip istediğiniz haber ve bilgileri görebilirsiniz.

Ayrıca "Ulaşım" sekmesinden de işe gidip gelme ve ya dolaşma durumlarında Bisikler, Araba, Toplu Taşıma ya da Yaya gibi seçenekleri görebilirsiniz. Borsaya ilgi duyuyorsanız "Hisse Senetleri" kısmından ilgi duyduğunuz şirketleri ekleyebilir, "Uygulama" kısmından ise Google Now Kartlar'ı destekleyen uygulamalar ile ilgili düzenlemeler yapabilirsiniz.

google now ana ekran

Google Now Kartlar özelliğini aktifleştirdikten sonra Google Nexus ve Android One cihazlarında ana ekranda en sol tarafına parmak kaydırma hareketi ile kolay yoldan pratik olarak erişebilmeniz de mümkündür.

Google Now uygulamasını Google Play Store'dan indirmek ve kurmak için buraya tıklayın..

Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder