12 Ağustos 2016 Cuma

Gmail Gelen Kutusu Paneli

Her Şey Google olarak bu konuda tüm iletilerin bulunduğu Gmail gelen kutusu panelini inceleyeceğiz. Gmail'e giriş yaptığımızda sol tarafta bulunan bir panel göreceksiniz. Bu panel sayesinde kişilerden gelen, gönderilen ve sohbet edilen tüm iletileri burada bulabiliyoruz.

Gmail kullanıcılarına bir çok özellik sunmaktadır. Gelen iletilerin önemliliğini ve önceliğini belirleyebiliyoruz. Bir iletiyi göndermeden önce düzenleyip kaydedebiliyor gönderileceği zamana kadar saklayabiliyoruz. Şimdi Gmail gelen kutusu panelini detaylı olarak inceleyelim.

gmail gelen kutusu paneli

Gmail Gelen Kutusu Panelinde Bulunan Öğeler

1) Gelen kutusu: Sekmelerin iletileri kategorilere ayrıdığı bölümdür. Gmail gelen kutusu kategorilere ayrılmış iletilerin kolayca erişebildiği alandır. Gelen kutusu sekmeleri hakkında daha detaylı bilgi için Gmail Gelen Kutusu Düzeni Nasıl Değiştirilir adlı konumuza bakabilirsiniz.

gmail gelen kutusu paneli

2) Yıldızlı: Yıldızlı iletiler gelen kutunuzda bir iletiyi daha hızlı bir şekilde bulabilmenizi sağlar. Gelen kutunuzda ki iletiler çoğaldıkça istediğiniz bir iletiyi bulmak zorlaşabilmektedir. Bir iletiye yıldız ekleyerek yıldızlı iletiler bölümünde görüntüleyebilir ve daha kolay erişebilirsiniz.

gmail gelen kutusu paneli

3) Önemli: Önemli iletiler kayıt olduğunuz hesaplarla ilgili hesap bilgilerinizin bildirildiği iletilerdir. Bu iletiler Gmail hesabınızdan geldiği gibi kullanmaya başladığınız Gmail hizmetlerinden de gelmektedir. Bu iletiler geniş ok işareti ile gösterilir.

gmail gelen kutusu paneli

4) Sohbetler: Hangouts'ta gönderilen ve ya gelen iletileri bu bölümde inceleyebilirsiniz. Burada görüntülenen yazışmaları aynı zamanda Hangouts hizmetinden de görebilirsiniz. Gmail gelen kutusunda sol alt köşede de Hangouts sohbet bölümü mevcuttur. Bu bölümden de kişilere anlık ileti gönderebilirsiniz.

gmail gelen kutusu paneli

5) Gönderilmiş Postalar: Daha önce gönderdiğiniz tüm iletileri burada görebilirsiniz.

gmail gelen kutusu paneli

6) Taslaklar: Bir iletiyi ileride göndermek istiyorsanız düzenlemelerinizi yapıp taslak olarak kaydedebilir ve bu bölümde görüntüleyebilirsiniz. Taslağa kaydedilen her ileti henüz gönderilmeyen iletilerdir. Düzenlemek istediğiniz bir iletiye bu bölümden erişebilir ve düzenlemeye devam edebilirsiniz.

gmail gelen kutusu paneli

7) Tüm postalar: Bu bölümde gelen kutunuza gelen tüm iletileri görebilirsiniz.

gmail gelen kutusu paneli

8) Spam: aynı iletinin çok sayıda kopyalanmasıyla bir iletiyi alma isteğinde bulunmamış kimselere zoraki bir şekilde gönderilen iletilere denmektedir. Kısaca spam istenmeyen ve zorla gönderilen iletilerdir. Bu tip iletileri Gmail ayırt etmekte ve spam bölümüne göndermektedir. Spam bölümden gelen bu tür spamları temizleyebilirsiniz.

gmail gelen kutusu paneli

9) Çöp Kutusu: Çöp kutusu sildiğiniz tüm iletilerin bulunduğu alandır. Tüm iletiler tamamıyla silinmeden önce çöp kutusuna gelir. Eğer Bir iletiyi çöp kutusunda da silerseniz tamamıyla silmiş olursunuz.

gmail gelen kutusu paneli

10) Çerveler: Google+ çevrelerinize eklediğiniz kişilerden yapılan paylaşımların bildirimlerini ileti halinde burada görebilirsiniz.

gmail gelen kutusu paneli

Her Şey Google olarak Gmail Gelen Kutusu Panelini irdeledik. Gmail sağladığı bu özellikler sayesinde kullanıcıların memnuniyetini sağlamakta olup her geçen gün daha iyi hizmet vermeye devam etmektedir. Her Şey Google olarak Gmail'i nasıl daha iyi kullanabiliriz tüm bu soruların cevabını bloğumuzda bulabilirsiniz.

Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder