6 Ağustos 2016 Cumartesi

Gmail Gelen Kutusu Düzeni Nasıl Değiştirilir

Her Şey Google olarak; sizlere Gmail gelen kutusu düzeni nasıl değiştirilir, sekmeleri nasıl özelleştirebiliriz bu tür konular hakkında ayrıntılı olarak bilgi vereceğim. Bildiğiniz gibi Google; sunduğu Gmail hesabı ile kullanıcıların tek hesapta bir çok hizmeti kullanmasını sağlamıştır.

Google; posta servisini daha esnek, daha hızlı ve daha kullanabilir olması açısından kullanıcılarına posta servisini kendilerine göre düzenleme olanağı vermiştir. Bu özelliğiyle Google kullanıcıların memnuniyetini sağlamakta ve yeni üye olacak olan kişilere güven vermektedir.

gmail gelen kutusu düzeni nasıl değiştirilir

Gmail gelen kutusunun kendine özgü bir çok özelliği vardır. Her şeyden öte bütün iletilerin bir yerde toplanması yerine sekmeler halinde gruplara ayrılan iletiler şeklinde karşımıza çıkacaktır. Gruplara ayrılan iletiler ilgili konulara göre yerleşmektedir. Bu da daha gelen kutusu daha düzenli bir hal almasını sağlamıştır.

Gmail'in özelliklerini ve ipuçlarını öğrendikçe Gmail daha kullanışlı, daha özgür ve daha keyif verici bir hal almaya başlayacaktır. Her şey google olarak, Gmail ile ilgili daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz..

Gmail Gelen Kutusu Düzeni Nasıl Değiştirilir ?

1. Gmail hesabını ilk kez aldığımızda gelen kutusunda Gmail'in bize gönderdiği bazı iletiler ile karşılaşılarız. Bu iletilerin geldiği sekme birincil sekmesidir. Birincil sekmenin haricinde ayrıca gelen kutusunda sosyal ve tanıtım sekmesiyle de karşılaşacaksınız.

gmail gelen kutusu düzeni nasıl değiştirilir

2. Bu sekmelerin yanında bir artı işareti göreceksiniz. Bu işarete tıkladığınızda karşımıza etkinleştirmek istediğimiz sekmeleri seçmemizi sağlayan bir pencere çıkacaktır. Bu pencerede hali hazırda seçili olan sekmeler haricinde tanıtımlar, güncellemeler ve forumlar sekmeleri ile karşılaşacaksınız. Şimdi bu bütün sekmelerin ne işe yaradığını inceleyelim..

gmail gelen kutusu düzeni nasıl değiştirilir

  • Birincil Sekme; kişilerden gelen iletilerin gösterildiği ana sekmedir.
  • Sosyal Sekme; bütün sosyal paylaşım sitelerinden gelen bildirimler, sosyal medya da söz konusu olan haberler ve davetiyeler bu sekmede görünecektir.
  • Tanıtımlar Sekmesi; üye olduğunuz sitelerden ve kuruluşlardan gelen fırsatlar, önerinlen teklifler ve pazarlama ile ilgili iletiler bu sekmede görünmektedir.
  • Güncelemeler Sekmesi; üye olduğunuz ya da kullandığınız hesaplardan gelen fatura ve ya ekstreler, makbuz ve onaylama gibi iletiler bu sekmede gösterilmektedir.
  • Forumlar Sekmesi; çevrimiçi gruplardan, tartışma panolarından ve posta listelerinden gelen iletiler bu sekmede görüntülenmektedir.
  • Yıldızlı İletiler Bölümünde; Önemli bir iletiyi yıldız simgesine basarak gelen kutusunda en başta görüntülenmesini sağlayabilirsiniz. Burada yıldızlı iletileri ayrı bir pencerede görüntülemek yerine direk gelen kutusunda göstermek istiyorsanız kutuyu işaretlemeniz gerekmektedir.
ayarlamalarızı tamamladıktan sonra Kaydet diyerek pencereden ayrılıyoruz.

3. Resimde görüldüğü üzere yapılan ayarlamalar sayesinde sekmeler karşımıza gelmektedir. Sekmelere tek tek tıklayarak inceleyebilirsiniz.

gmail gelen kutusu düzeni nasıl değiştirilir

Sevgili okuyucularım Her Şey Google olarak; Gmail gelen kutusu düzeni nasıl değiştirilir öğrendik.

Her Şey Google olarak bloğumuzda daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Bize detaycı diyebilirsiniz. Detaya girmeyi seviyoruz.

Her şey google olarak Google'ın vardır bir bildiği diyor hayırlı günler geçirmenizi diliyoruz..

Paylaş:

1 yorum: